16 August 2006

Promovarea vanzarilor in POLITICA

Astazi la stirile de la ora 14 la Realitatea TV am vazut cum in judetul Buzau organizatia locala a Partidului Conservator a organizat o veritabila actiune de promovare a vanzarilor. Este vorba de o tombola la care putea participa oricine si al carui premiu era "Un televizor color". Pentru a te inscrie in tombola trebuia sa treci pe la organizatia respectivului partid si sa iei o brosura cu statutul acestuia. Saptamanal prin tragere la sorti se desemna un castigator.

Extragerile s-au facut in prezenta unor reprezentanti de la centru.

Penibilul penibilului. Reprezentantii locali ai PC au declarat la TV ca astfel vor promova valorile conservatoare si ca este o campanie de imagine. Mai mult un reprezentant al partidului a declarat ca este vorba de un concurs. As dori sa ii amintesc respectivului personaj ca in limba romana concursul implica dovedirea unor competente sau calitati si nu norocul. Tot ceea ce implica norocul se cheama "joc".

Totusi ramane un moment istoric in marketingul politic. Prima actiune de promovare a vanzarilor prin folosirea jocurilor (tombola).

Cel mai probabil cei care au gandit aceasta oroare nu stiu ca actiunile de gen tombola nu pot fi folosite, in mod normal, pentru promovarea unor valori de brand care se doreste a fi premium. PC se chinuie sa fie un brand premium in politica noastra... dar daca dau televizoare color la popor nu cred ca vor reusi

No comments: