17 May 2008

Cu totii vom fi niste RATANGII...

Zilele trecute am avut o scurta discutie cu Vladimir Oane. Printre altele am povestit putin si despre evenimentul DaAfaceri - eBusiness Intro. Studentii prezenti la eveniment au avut intrebari care nu aveau foarte mare legatura cu a incepe o afacere (dupa parerea lui Vladimir) de genul "Care este ponderea platilor cu cardul in total incasari ale unui magazin on-line?".

Cred ca e bine ca studentii au astfel de intrebari, chiar daca intr-o oarecare masura ii dau dreptate lui Vladimir. Nu e foarte relevant pentru o afacere cum se fac incasarile. E mult mai relevant de la cine iei banii si pe ce.

In acelasi timp e bine ca "tineretul din ziua de azi" sa isi puna astfel de probleme... pentru ca arata ca sunt interesati de lucruri importante, pentru ca viseaza si... mai ales pentru ca noi toti vom ajunge niste RATAngii... cu totii vom avea RATE si asta ne va face sa ne pierdem starea boema, visele etc. si sa fim foarte orientati catre bani si rezultate palpabile.

Fiecare ajunge la maturitate candva... si atunci bancile ne asteapta cu multe RATE...

2 comments:

Ioana (Abe) said...

Nu prea ai alte alternative la RATE. Cum crezi tu ca cineva pana in 28 - 29 de ani (ba chiar si mai mult) isi poate cumpara o casa sau o masina!?
Poti sa visezi si sa fii boem, sa razi si sa te bucuri de viata si daca ai rate! Atata timp cat le faci in limita bunului simt!
Din punctul meu de vedere nu e rau sa ai rate! Creste nivelul de trai nu?

Nicolae Naumof said...

pai n-am zis ca e rau. doar incurajez valorificarea la maxim a perioadei in care nu ai