20 March 2009

Falimentul Vitezei

Tot aud in jur sintagma "criza asta" ... de parca ar fi "inca una"... Hmmm....
.
Daca tot veni vorba, Criza asta reprezinta FALIMENTUL VITEZEI.
.
Ultima suta de ani (si chiar mai mult) a fost despre viteza. Chiar secolul XX a fost numit secolul vitezei.
.
Oamenii au incercat sa castige din ce in ce mai multa viteza, sa depaseasca limitele timpului. De fapt viteza este despre timp si nu despre distanta. Nu vrei sa calatoresti cu avionul pentru a parcurge o anumita distanta, ci pentru a castiga timp. La fel si cu autostrazile (care nu exista in Romania)... nu le vrem pentru a ajunge de la Bucuresti la Arad, asta putem face si acum. Vrem autostrazi pentru a ajunge de la Bucuresti la Arad intr-un timp cat mai scurt.
.
Putem considera ca ultima suta de ani (si chiar mai mult de 100) a reprezentat o lupta cu timpul... Culmea... timpul este o inventie a societatii umane. Am luptat cu propria noastra inventie.
.
Viteza se refera si la bani. Toate sistemele de multiplicare a banilor virtuali sunt legate de viteza... Doar ca aici nu vorbim de a parcurge o distanta geografica intr-un timp mai scurt, ci de a acumula o cantitate de bani intr-un timp cat mai scurt.
.
Se tot vorbeste despre faptul ca este o criza de lichiditate. De fapt au disparut banii virtuali, banii fara acoperire reala, banii aparuti din viteza.
.
Ei bine, cazand toate increngaturile mondiale de bani virtuali asistam la FALIMENTUL VITEZEI.
.
Gata. S-a terminat cu viteza. Viteza si-a spus ultimul cuvant.
.
De acum inainte societatea noastra nu se va mai putea baza pe viteza. Acum s-a incheiat secolul (perioada de domnie a) vitezei.
.
Ce va urma vitezei? Aceasta este intrebarea la care trebuie sa ne raspundem.
.
Cei care vor miza in continuare pe viteza... nu vor avea succes. Cei care vor identifica ce urmeaza vitezei si vor juca noua carte castigatoare vor fi cei care vor avea marile succese in viitor.
.
Deci.. ce urmeaza vitezei ?
.
.......................
.
Un lucru e cert... impartirea puterii la nievel global s-a schimbat. Asia e din nou in prim plan....