3 December 2006

La EXPO ReEVOLUTION Nu au participat cei care sunt la putere in targuri si expozitii

Pentru prima data in 31 de ani de targuri si expozitii in Romania a avut loc un eveniment dedicat acestora. EXPO ReEVOLUTION a adus impreuna organizatorii de targuri si expozitii, expozantii si furnizorii specifici (standuri expozitionale, sisteme de expunere, agentii de comunicare, furnizori de promotionale etc.).

O caracteristica a acestui eveniment a fost absenta "generatiei consacrate". La EXPO ReEVOLUTION nu a participat nici un reprezentant al camerelor de comert si industrie, nici un reprezentant al organizatorilor din "vechea garda".

Intr-un fel regret acest lucru, deoarece evenimentul era si pentru ei, dar pe de alta parte ma bucur pentru ca intr-un final s-a demonstrat ca exista alternative la viziunea "traditionalista".

Pana la urma la o revolutie nu participa cei care sunt la putere...

In acest domeniu - targuri si expozitii - cam toata lumea e nemultumita de aproape toata lumea, toata lumea e suparata pe toata lumea. Totusi atunci cand vine vorba de actiune pentru imbunatatirea situatiei sunt atat de putini cei care raspund pozitiv chemarii.

De la raspunsuri de genul "suma de 500 de euro pentru pachetul de partener al evenimentului este absurd de mare" pana la "am facut destule pentru piata asta si altii au tras foloasele, eu nu ma mai implic" le-am auzit pe toate.


Am organizat prima conferinta dedicata eficientei in participari la targuri si expozitii, o misiune pe care ar fi trebuit sa si-o asume o asociatie de profil, doar ca asociatia nu exista in mod real.

In plus ne-am respectat promisiunile
de a vorbi deschis despre ce se intampla in targuri si expozitii,
de a prezenta atat instrumentele traditionale, cat si unele inovative si
prezentarea unor studii ce caz cat se poate de accesibile, fara bugete care sa rivalizeze cu distantele interstelare si fara branduri cu 10.000 de ani de traditie...

Multumim tuturor celor care au sustinut EXPO ReEVOLUTION pentru implicarea de care au dat dovada si ii felicitam pentru spiritul de lupta.

Multumim si tuturor celor care ne-am facut zile grele sau ne-au considerat nedemni de mult prea pretioasa lor atentie. Fara ei evenimentul nu ar mai fi avut rost, pentru ca totul ar fi mers bine in domeniu.

No comments: