11 December 2006

Luxury Show Versus Concert Therion Goes Clasic

Saptamana trecuta am fost pus in fata unei dileme: pe ce sa dau banii pentru relaxarea de week-end. Am avut de ales intre a plati 2 bilete la Luxury show sau a plati 2 bilete la concertul Therion Goes Clasic.

Pro Luxury show era profesia mea (specialist in targuri), relatia cu organizatorii etc.
Pro Therion era pasiunea pe care o am de 7 ani pentru acest gen de muzica.

Preturile: Luxury 100 RON 2 bilete. Therion 245 RON 2 bilete.

Pana la urma am ales Therion pentru ca este un spectacol superb. Nu am ales Luxury pentru ca l-am perceput ca pe un spectacol de prost gust tocmai datorita pretului biletului. La 50 de RON pe un bilet oricine se putea duce si sa "se simta milionar pentru cateva ore". Daca era ceva cu adevarat profi pentru bogatii Romaniei pretul biletului ar fi fost de 700 - 800 RON si banii ar fi fost donati in scopuri caritabile. Astfel cu un pret al biletului apropiat de salariul mediu pe economie sigur ar fi venit doar bogatii.

La Therion banii au fost donati in scopuri caritabile, iar in sala sigur nu erau "Bogatii Romaniei" ci niste oameni NORMALI. Marea majoritate erau tineri iubitori de heavy metal (rockeri) in tricouri negre, blugi, bocanci, cu plete etc.
Au fost in sala si oameni pe care ii vezi la concerte de muzica clasica, imbracati la costum, doamne in varsta cu o coafura proaspata.. pe scurt iubitorul de muzica clasica.

Concertul Therion a fost impartit in 3 parti, primele doua fiind muzica clasica si opera in interpretarea Orchestrei Radio si Corului Radio (Romania) si 2 canterete de opera si 2 cantareti de opera.

Desi sala era plina de Rockeri la finalul fiecarei piese s-a aplaudat.

In partea a III-a a concertului s-a cantat Opera Metal cu Therion in maxima forma si cu sustinerea orchestrei, corului si cantaretilor de opera. In sala a fost un adevarat extaz.

Desi sala era plina de Rockeri toata lumea a stat cuminte pe scaune, a ascultat in liniste, fara scandaluri, imbulzeli si racnete.

La finalul concertului s-a aplaudat frenetic cam 15 - 20 de minute. Au fost si fluieraturile de apreciere si strigate de Bravo. Cred sincer ca cei din orchestra Radio si Corul Radio nu au mai trait asa ceva in cariera lor. Sa fie aplaudati si fluierati (in sens pozitiv) 15 minute de o sala plina de tineri.

No comments: