3 March 2007

La Suceava am tinut Primul Curs deschis din seria efEX in afara Bucurestiului

Pe 2 martie am tinut primul curs deschis din seria efEX la Suceava cu ajutorul Camerei de Comert industrie si Agricultura Suceava.

Pot spune, in urma analizei chestionarelor de evaluare ca acest curs a fost un succes. Totusi pentru mine a fost mai mult decat un curs reusit, ci o adevarata experienta profesionala si personala.

Pe langa cursul reusit am avut ca beneficiu cunoasterea a doi oameni devotati activitatii de organizare de targuri si expozitii, desi nu au cea mai grozava infrastructura fizica si organizationala pe care sa se bazeze. Dupa ce am fost in Oradea in septembrie 2006 a, scris un articol numit "oameni de valoare in targuri si expoziti". Ceea ce ma intreb acum este de ce acesti oameni nu se gasesc in companiile mari de organizare de targuri?

Un alt aspect al vizitei mele in Suceava a fost dezamagirea profunda la vizitarea manastirii Voronet. Sincer... la TV arata de 100 de ori mai spectaculos. Sau poate sunt eu un insensibil.

Ca impresii despre Suceava, unde inca ma aflu in momentul redactarii postului:
- Un oras bazat pe tiparul orasului Comunisto-proletar.
- Un oras in plina dezvoltare urbana si economica (sunt foarte multe cartiere noi de case, vile, foarte multe magazine cu suprafete mari etc)
- Un oras in care, cel putin din ce am reusti sa vad, evaziunea fiscala la nivel mic este in floare (din 3 contacte cu taxiuri doar unul a acceptat sa meraga cu "ceas", din 3 iesiri la restaurant odata cu nota de plata nu am primit niciodata bon fiscal)
- Oamenii nu au accentul pe care cu prejudacatile mele de bucurestean adoptat ma asteptam sa le gasesc.
- Am intalnit oameni care vor mai mult si care au ambitia si vointa sa faca mai mult

Per total... o experienta deosebit de placuta si utila atat profesional cat si personal.

2 comments:

Anonymous said...

Salut, cred ca sunt unul din ...oamenii care vor mai mult si care au ambitia si vointa sa faca mai mult:)
M-ar bucura sa ne descoperim subiecte comune - de discutii sau de afaceri - si sa te pot foarte curand contrazice in legatura cu temerile tale despre oras (asta e deja o gluma...)

Anonymous said...

Cu mare drag discutam si povestim. Adresa mea de e-mail e nicolae.naumof at sferaexpo.ro

As aprecia un nume si date de contact