6 November 2007

Fascism dupa 70 de ani...

Toate canalele media vuiesc de actiunile guvernului Italian de expulzare a romanilor. Mass media internationala proiecteaza imagini terifiante ale romanilor si tziganilor.

Ministrul roman de externe spune ca cei care comit infractiuni in afara tarii sa fie deportati intr-un lagar in Egipt in desert.

Toate astea seamana cu prigoana evreilor din anii 30 - 40 ai secolului XX. Suntem intr-o stare de spirit care seamana izbitor cu psihoza indusa de regimurile fasciste si naziste.

Oare am invatat ceva in 70 de ani ?

Oare romanii si tziganii romani sau din alte tari sunt spaima Europei ? Oare Romania a exportat doar infractiuni in Italia sau in Spania? Nu cumva si Italia a exportat in Romania cativa mafioti de top care s-au ascuns aici? Nu cumva multe dintre afacerile investitorilor italieni sunt doar spalatorii de bani ai mafiei?

Romania nu a expulzat in masa cetatenii italieni si nici mass media din Romania nu i-a demonizat.

Cum se poate ca Guvernul Romaniei sa fie responsabil de infractiuni minore comise in Italia, in conditiile in care UE tinde sa devina un Mega-stat in care cetatenii sunt liberi sa circule?

Guvernul Roman este responsabil de ce se intampla in Romania, iar cel Italian de ce se intampla in Italia. Pot exista colaborari, pot fi facute planuri si actiuni comune etc. Totusi este exact ca si cand ai acuza comisia europeana ca un drum comunal nu a fost asfaltat...

Sper ca cei 70 de ani sa fi fost suficient pentru a invata ceva si nu pentru a uita ceva.

No comments: