17 January 2008

Platim Impozit la Taxa - Culmea fiscalitatii

Cum majoritatea hotelurilor considera ca in secolul XXI videoproiectorul este optional la salile de conferinta si cum si renegocierea cu gazda noastra traditionala a dus la taxarea cu 200 RON + TVA / zi a folosirii unui videoproiector, ne-am hotarat sa ne cumparam noi unul si gata... il amortizam in 13 zile.

Dupa indelungi cautari in magazinele on-line care nici unul nu are spe stoc... am dat de o mai veche cunostinta - www.kumparaturi.ro . Ei il aveau pe stoc. Vine factura proforma.

STUPOARE...

La TAXA TIMBRU VERDE (care e 7 lei si teoretic se foloseste pentru colectarea deseurilor electronice) SE APLICA TVA !!!!!!

TVA-ul este un impozit pe consum... deci platim impozit la taxa...

Sa traiasca domnul Vosganian si tot neamul lui de finantisti...

Basca, din 1 ianuarie 2008 s-a schimbat CAEN-ul asa ca toate firmele din Romania trebuie sa isi modifice actele constitutive cu noile CAEN-uri si ce inseamna ... noi taxe la registrul comertului.

Acum pricep eu de unde spunea domnul Vosganian ca va colecta 42% din PIB la buget... pune impozit pe taxa, schimba o chestie ca toate firmele sa mai plateasca o taxa...

Ii sugerez domnului ministru de finante ca in spiritul taxei de prima inmatriculare si taxei de drum sa introduca o taxa la cumpararea de pantofi, cizme, papuci, sandale, bocanci etc. Doar daca ai incaltari inseamna ca mergi pe jos, deci folosesti drumurile... Sa sii spunem taxa de prima incaltare.

2 comments:

Simona said...

NU LE MAI DA IDEIIIIIIIIII!!!!!!!

andrei said...

inca nu s-a inventat taxa de prima inmatriculare pentru biciclete, scaune cu rotile. dak ar fi dupa mine as taxa prostia din sistem... am avea pibul americii