8 March 2008

Ce am facut aseara ... ?

Ieri, vineri 7 martie, am avut una dintre cele mai interesante dupaamieze si seri din ultima perioada.

Mai intai am fost la dentist si pentru prima data in istoria mea cu dentistii m-am simtit bine si in timpul si dupa.

Cand sa plec de la dentist ma suna prietenul meu Gabi DINU. Cum nu ne vazusem de mai bine de o luna "hai la bere"... stabilim sa ne intalnim la piata Galati si de acolo sa mergem in Smarts. In Smarts era plin sau rezervat... hmmm ciudat loc sa iesi de 8 martie... (desi era 7 martie)... Iesim putin nemultumiti din Smarts si mai - mai ca ma impiedic de o punga in care se aflau doua sticle de 2 litri de Lowenbrau. Ma uit in sus si vad un barbat proletar in constructii (cel mai probabil). El ne intreaba ce cautam... ii raspund "O carciuma in care sa bem o bere".

Saritor (cand vine vorba de baut) Ca un roman adevarat omul ne indruma catre "o terasa" foarte frumoasa care se afla imedia dupa colt.... Urmam indicatiile lui... ajungem pe strada Icoanei la TERASA... Terasa era de fapt un chiosc metalic semiruginit cu cateva mese de tabla pe langa el. Daca va aduceti aminte de terasa din reclama de la UNIREA... sau carciumile muncitoresti din statiile de autorbuz de la tara... ce mai ... o bomba in toata puterea cuvantului.

Ne decidem repede sa nu ramanem acolo... Mergem mai departe... catre Home Bar...

La Home Bar ni se spune ca toate mesele sunt rezervate. „Nu de dati o bere sa o bem aici pe trepte?”…

Mergem mai departe. Putin debusolati ne indreptam catre Art Jazz Club. Pe drum vedem un semn de „Tuborg”… „Aici e Colony” … Bomba aia… poate sunt locuri, ca e prea nasoala ca sa fie plina. Si au fost cateva locuri.

Hai o bere… o discutie despre ce am mai facut in ultima luna… hai noroc cu inca o bere … deja discutam politica si economie … cand intra 5 tineri de la DaAfaceri… hai salut… hai noroc …

Erau doua cupluri si o domnisoara care mai imi da mie peste cap instinctele… Mare parte din seara nu am vorbit, dar la un moment dat, dupa nu se stie a cata bere, am vrut sa imi amintesc exact versurile din Glosa de Eminescu.

Andrei de la DaAfaceri, ca orice tanar modern, se ofera sa ma ajute. Scoate mobilul, da drumu la Opera Mobile si cauta pe Google. Super… mi-am dat seama ca si dupa multe beri inca mai pot recita coerent (cred) prima strofa din Glosa. Apoi m-am gandit sa recit (citesc de pe mobil) toata poezia… eu am prostul obicei sa vorbesc destul de tare si atunci toata carciuma Colony a ascultat cum recitam eu din Eminescu, vineri la 10 noaptea, printre beri. Am primit si aplauze.

Gabi DINU a recunoscut ca pentru prima data ii place Eminescu. Am vorbit apoi de Phoenix, de amintiri din concertele lor … bineinteles am inceput sa si cantam „Negru voda si-a lui ceata, toti voinici cu fruntea lata…” Si am mai cinstit o bere… Am mai vorbit despre Teatru si actori foarte faini … Deja nivelul cultural din catacomba „Colony” atinsese cote nemaintalnite in toata istoria sa.

La un moment dat cer nota de plata… vine nota … Vine si Gabi de la baie si imi spune ca a mai comandat doua beri si o pizza (pentru el). Cum deja … ce sa mai spunem … era frumos printre blonde purtatoare de nume cu sonoritate germanica. Am dat-o pe bascalie extrema. Am inceput sa discutam despre cum se fac unele injectii „Eu o tin si tu i-o bagi in fund”, despre parodia de la reclama de la BCR cu „Sunt Liviu…”. Si asa imi aduc aminte ca baietii de la DaAfaceri vor sa isi porneasca un business in on-line… publishing…

Mi se pare o idee faina, daca pot produce continutul autentic si merg pe nise. Le doresc succes si chiar le-am sugerat un site de nisa… cum_ma_masturbez.ro… S-a propus chiar folosirea unu domeniu .eu si sa faca un joc de cuvinte… cum_ma_masturbez.eu … e pleonasm … Andrei scoate mobilul si da cautare pe google cu „cum ma masturbez” ca sa vada cine e concurenta… Am ras de era sa cadem sub mese.

Vedeti oameni buni, cum tineretul luminat la neuron produce idei si concepte deosebit de inteligente, dar total inutile… Offf

Dupa a nu stiu cata bere… hotaram sa plecam (eu cu Gabi, ca tinereii de la DaAfaceri au mai ramas… ei rezista mai bine, noi suntem mai batrani cu 4-5 ani).

Taxi – bancuri proaste cu soferul (dar la multe beri merg si alea), facut misto de o gagica care umba intr-o fusta tip curea si se mai si suie in taxi langa sofer… poate platea in timpul drumului…

Ajungem la mine la piata … nu mai am tigari… fuga la non-stop… consternare: mi-e foame… trec pe la standul de mancare gatita… Ajung acasa… mananc… dau sa mai desfac o bere… imi dau seama ca nu mai intra… dau sa mai fumez o tigara … o sting dupa 3 fumuri… SOMN

Vise alambicate, cand violente cand sentimentale… cand oameni pe care ii cunosc, cand personaje fictive… dimineata… ma uit la ceas STUPOARE… e sambata si eu m-am trezit la ora 7:21… Nu ma doare capul… Vad sticla de Icea Tea de langa pat… e aproape goala… iar am baut in somn un litru si ceva…e bine nu o sa fiu mahmur… pe cine am visat oare ?

Ma ridic din pat… hopa … un deja-vu…

Cafea. Refacerea firului evenimentelor de aseara… verificat daca mai am toti dintii in gura… O zi noua… Ce am facut aseara??

1 comment:

babacloanta said...

Buna....interesant "articol"....ma intreb cu cine te-ai intalnit de la DaAfaceri? Ce mai fac vechii nostri colegi?...Poate punem de o bauta intr-un local de cartier, printre blocuri cenusii....:)) Poate recitam Bacovia in amintirea vremurilor grele si in asteptarea vremurilor ce va sa vina....