19 March 2008

Cu Leadershipu’la Europa… curve tzoape si ghertzoi

S-a umplut piata de traininguri de „soft skils”, mai ales de Leadership si NLP. Leadershipul a ajuns ca praful in Bucuresti, e omniprezent si in cantitati uriase. Desigur ca cei care tin traininguri pe leadership au facut si ei la randul lor un training de leadeship cu un mentor si apoi 3 sedinte de coaching cu acelasi mentor care… mentor a baut o bere cu cel care a dat mana cu cel care a spalat WC-ul dupa un mare guru al managementului mondial… incet incet se suie Leadershipu’la cap si ajung sa ne insufle leadeship-ul diversi indivizi care nu ar fi in stare sa conduca 2 curci bete la taiere.

De NLP ce sa mai spunem… s-a umplut Romania de NLP-isti care ne predau tehnici de maniipulaare si alte dubiosenii imediat dupa ce au invatat sa pupe diploma in fund. Astept cu interes un training de NFT sau de NPM sau chiar de ce nu de GPL ca doar e mai ieftind decat benzina.

Si una peste alta in „Angroul” Europa… care arata ca un china town al unei tari ex-sovietice se fac adevaratele afaceri. Ce ne chinuim sa facem traininguri de Leadership sau cursuri de taiat frunza la caini… proiecte web, campanii de comunicare si altele… in Europa de langa calea ferata „se face afacerile bei…”

Reteta succesului in „angroul europa”. Se iau cativa chinezi dimpreuna cu 2 arabi si 4 moldoveni sau ucrainieni. Se adauga marfa de contrabanda din China, Thailanda sau Uzbekistan adusa cu vaporul, trenul sau chiar satelitul. Se da spaga la foc mic la OPC, garda financiara etc.

Se tin 3 randuri de contabilitati… la final… clientul da bani pe niste rahaturi contrafacute fara nici un fel de acte de provenienta. Clientul vinde la randul lui in magazine de mall sau de cartier marfa la prostii de pe strada care platesc un pret de 3 ori mai mare decat cel din en-gros. Nimeni nu taie facturi (decat daca „e groasa”).

Cand vine controlul de la OPC, Fisc sau altele „investitorii straini” spun „hai ba’ ca ai venit si saptamana trecuta… lasa-ma. Vino si tu luna viitoare si iti mai dau”. Banii curg…

Si asa vom atinge culmi nebanuite ale dezvoltarii capitaliste de tip ex-sovietic + est european + sud american… vom fi o mare comunitate de Curve Tzoape si Ghertzoi - toti Adevarati Leaderi in NLP.

1 comment:

Ioana (Abe) said...

Stii ca din pacate in Romania chiar exista o mare deficienta de soft skills! Si asta se vede oriunde in jur. Gandeste-te un pic la modul cum am fost educati incepand cu scoala generala! Noi ca noi...ca parca la facultate ni s-a mai deschis mintea, dar cei mai mari ca noi!? Care sunt acum in posturi de Manageri...zic eu ca avem nevoie de "soft-skills". Si atunci cand foamea e mare...inghiti orice!