26 June 2009

OTV - Idealul in Televizune Episodul I

Nu sunt un mare consumator de TV. Ma uit cam 2 ore pe zi.
.
Constat ca OTV a devenit idealul in televiziune. Nu stiu cum se face dar imensa majoritate a televiziunilor mioritice tind catre acest ideal de a face bani difuzand gunoi. Aceste televiziuni se straduiesc sa atinga statutul de principal furnizor de gunoi intelectual catre poporul roman.
.
Stiu ca este vorba de rating, de bani din publicitate, de planuri de afaceri etc. Totusi nu inteleg de ce in aproape tronsoanele orare este aproape imposibil sa gasesti pe posturile autohtone ceva la care sa te poti uita fara sa iti atrofiezi neuronii...
.
Am vorbit intr-un post anterior de stirile de la ora 5 de pe pro tv si despre povestirile de pe acasa tv.
.
Ei bine, se pare ca modelul instalat de Media pro si dus la nivel de excelenta in odiosenie de catre OTV a fost preluat de marea majoritate a televiziunilor, inclusiv cele de stiri.
.
Transferul de oameni de la Pro TV la Realitatea TV a adus cu sine si o manelizare usoara a principalei televiziuni de stiri. Realitatea a ramas o televiziune de stiri, doar ca acum stirile si comentariile sunt mult mai slabe, mai usoare... unele dintre ele ar fi excelente versuri de manele.
.
De exemplu Ieri am vrut sa ma uit putin la tv dupa ce am mancat. Pe Realitatea era o stire despre un incident de la benzinaria OMV de pe autostrada Bucuresti Pitesti in care angajatii BGS au intervenit pentru a indeparta niste persoane care vindeau telefoane furate si ii deranjau pe clientii benzinariei (care are si restaurant).
.
Imaginile prezentate pe post aratau cum unul dintre angajatii BGS ii loveste (usor, dar tot lovitura este) pe 2 dintre turbulenti. Doamna de la Realitatea in direct prin telefon cu purtatorul de cuvant al BGS incepe o pledoarie furibunda: BGS se substituie autoritatilor statului, angajatii BGS agreseaza civili etc. etc. etc.
.
Ei bine asta era stirea de ultima ora pentru care s-a intrerupt o dezbatere din studio (imi imaginez cat de interesanta era dezbaterea).
.
Marea stire de importanta universala s-ar putea rezuma extrem de simplu:
1. Benzinaria este proprietate privata a OMV. Firma care opereaza un punct comercial sau oricine are o proprietate privata are dreptul sa isi protejeze proprietatea respectiva chiar si prin angajarea unei firme de securitate.
2. Daca cineva te hartuieste intr-o benzinarie sau in orice alt loc, nu te simti bine. Oare daca respectivii indivizi ar fi incercat sa ii vanda doamnei prezentatoare telefonul pe care numai ce il furasera de la o prietena de-a sa, ce reactie ar fi avut? Daca pe holurile Realitatea TV s-ar aciua unii care enerveaza pe toata lumea de acolo, sunt sigur ca administratia televiziunii i-ar primi ca pe niste oaspeti de seama.
.
Plictisit de dezbaterea cu inalt nivel intelectual pe o tema de interes mondial, schimb postul pe Antena 3.
.
Ei bine Antena 3 e ceva mai curatica decat Realitatea TV la manelizarea stirilor si comentariilor.
.
Totusi pacatul mare al Antenei 3 este ca a devenit un fel de "Anti-Basescu TV". Doamna Dana Grecu si domnul Mihai Gadea sunt cei mai vehementi ANTI Basescu sau daca se straduie putin pot deveni ANTI orice.
.
Noroc cu Mircea Badea care desi e si el Anti Basescu, macar are simtul umorului si face haz de necaz.
.
Acum eu nu sunt PRO Basescu, dar devine plictisitor sa vezi numai critici la adresa lui Basescu.
.
Mare mare mare noroc cu Moise Guran. Macar o ora pe zi pot sa ma uit la TV fara sa simt nevoia de a schimba postul ...
.
Cand ma plictisesc de televiziunile de stiri autohtone dau pe EuroNews. Alta viata... parca nu mai miroase urat.
.
Voi reveni...