7 May 2009

Hai sa ne laudam singuri cu realizarile neimpresionante

Astazi primesc un comunicat de presa pe comunicatemedia.ro prin care o firma de training si organizare de evenimente anunta cu surle si trambite " (Numele firmei) nu simte criza - peste 2,8 miliarde de lei in 2008"
.
Acum la un curs mediu de 3.7 ron la un euro maretii peste 2.8 miliarde de lei vechi inseamna aproximativ 75700 de euro. Ceea ce nu e tocmai o realizare demna de comunicat mass mediei si opiniei publice.
.
Daca mai adaugam si faptul ca la respectiva firma lucreaza cam 5 oameni ar reiesi o cifra de afaceri cam de 15000 de euro pe om, adica 1250 euro pe om pe luna...
.
As spune ca nu e tocmai o realizare, poate chiar dimpotriva.
.
Acum legat de partea cu "nu simte criza" e din nou complet aiurea pentru ca 2008 a fost un an foarte bun pentru firmele de training si evenimente, iar criza se simte in Romania in domeniul acesta abia din noiembrie. Grosul efectelor negative ale crizei in domeniul in care activeaza acea firma se simt de anul acesta. Deci nu vad de ce se lauda ca nu simt criza pe baza rezultatelor de anul trecut care si asa nu sunt grozave.
.
Comunicatul in intregime il gasiti aici