3 February 2009

Avem nevoie de sange, de sacrificiu uman

Constat ca in Romania este nevoie de sacrificiu uman adus structurilor administrative ale statului. Suntem ca in epoca pre-crestina cand pentru a rezolva o problema trebuia adus un sacrificiu uman zeilor, trebuia sa curga sange nevinovat pentru ca zeii sa se induplece sa rezolve o problema a comunitatii.
.
Cazul cu batranul care a murit "cu zile" in spitalul din Slatina este un exemplu. A fost nevoie ca un om nevinovat sa moara pe holurile spitalului pentru ca Ministerul Sanatatii sa faca anchete si sa incerce sa ia masuri pentru rezolvarea unor probleme deosebit de grave si indolenta unor medici.
.
E foarte bine ca Ministerul Sanatatii a luat masuri, dar de ce a fost nevoie de sacrificiul uman pentru ca "zeii" autoritatii statului Roman sa isi miste fundul si sa faca ceva pentru a rezolva o problema a comunitatii?
.
O alta dovada de cultura a sangelui nevinovat sacrificat pentru rezolvarea problemelor comunitatii este atacul armat de la Brasov, unde au murit 2 oameni nevinovati si un al treilea a fost grav ranit si va ramane infirm pe viata.
.
A fost nevoie de sacrificiu adus zeilor din Ministerul de Interne si din sistemul de justitie din Romania ca cineva sa isi dea seama ca un infractor condamnat la 15 ani de inchisoare pentru atac armat nu s-a intors la puscarie cand i-a expirat intreruperea pedepsei si ca sa se puna problema verticalitatii sistemului de justitie care elibereaza un condamnat pentru atac cu arma de foc pentru a isi trata o boala la ochi.
.
Nu s-a stabilit inca daca detinutul eliberat pe probleme medicale este autorul atacului din Brasov, dar chiar era nevoie ca doi oameni sa moara si unul sa ramana infirm pentru ca niste berbeci sa isi dea seama ca un puscarias nu s-a intors la puscarie cand i-a expirat intreruperea pedepsei?
.
Din pacate suntem o societate cu apucaturi din era precrestina cand se aduceau sacrificii umane zeilor atotputernici pentru a rezolva probleme curente. Popoarele precrestine aduceau sacrificii umane pentru ca marii zei sa aduca ploaia sau sa ii impiedice pe atacatori sa aiba succes.
.
La mai mult de 2000 de ani dupa avem nevoie de sacrifcii umane pentru a pune ordine in sistemul de sanatate sau cel de justitie.