18 February 2009

Comert Electronic - Management de Magazin On-Line

Comertul electronic a fost si inca mai este in mare voga. Am cunoscut multi oameni care s-au hotarat sa isi porneasca o afacere in comertul electronic. Unii au facut-o altii nu.
.
Ceea ce consider fundamental la comertul electronic sunt:
1. O Afacere de Comert Electronic (on-line) este o AFACERE. - Deci ai nevoie de un model de afaceri, un plan de afaceri, o structura de afacere de finantare si rezultatul ar trebui sa fie profitul. Ideea ca "am niste baieti care imi fac un site" si stau in fata calculatorului si banii curg in cont e o utopie.
.
2. O Afacere de Comert Electronic (on-line) este o Afacere de COMERT. - Am vazut la foarte multi dintre cei care doreau sau si-au deschis afaceri cu magazine on-line o atitudine foarte rigida. Totul trebuie sa fie on-line si conform unor reguli foarte stricte pe care le impune magazinul (antreprenorul). Acesta este premisa gresita de la care pleaca multi antreprenori. Pana una alta este vorba de o afacere de comert. Este adevarat ca are o serie de particularitati, dar tot o afacere de comert este.
.
3. O Afacere de Comert Electronic (on-line) este o afacere de comert ELECTRONIC (ON-LINE). Mediul on-line ofera foarte multe oportunitati, dar si mai multe inconveniente. Poate ma veti considera "de moda veche", dar cred ca o afacere de comert electronic este mai dificila decat una de comert traditional (off-line). Un atreprenor trebuie sa inteleaga particularitatile mediului on-line si sa gaseasca solutii pentru contracararea inconvenientelor on-line-ului.
.
Despre Managementul de Magazin on-line veti afla mai multe la iSell - Training de comert electronic cu Liviu Taloi.
.
Eu am participat la 2 editii ale acestui training si pot spune fara rezerve ca este ULUITOR. Suportul de curs este un veritabil manual de management de magazin on-line.